måndag 15 juni 2015

Redan midsommarvecka?

Jag har faktiskt "plockat" lite rabarber. I går innan regnet kom, igen en gång. De senaste somrarna har rabarber"tuvorna" förväxt sig, inte har vi haft tid att skörda. Eller kanske Herr Husse haft tid, men han tycker ju inte om rabarber. Det finns massor kvar där på åkern, men jag är ju så rädd för fästingar, så det är inte så där bara att kliva dit. Får ta sats igen i morgon, om det är uppehåll. Eller vad gör det om det regnar? Så konstig jag blivit. Fick på konfirmationskaffet smaka på en tårta med rabarber och vitchoklad, jättegod var den och gick åt som smör i solen :) FÖR TYDLIGHETENS SKULL OCH FÖR UNDVIKANDE AV MISSFÖRSTÅND: JAG ÅT INTE UPP HELA KAKAN, MIN BIT VAR HÖGST 1 CM! Ska försöka få tag på ett sådant recept och baka till midsommaren. Och kom ihåg Herr Husse, om du läser detta, du tycker inte om rabarber!!!

Oj, vad vallmon blommar i år! Härligt med myki knoppar så vi får njuta länge!

En sådan box kunde man ha någonstans ...
... för att påminnas om hur det är. Livet är fullt av möjligheter!!!
Och inte vet vi någonting alls om morgondagen, egentligen.
Ta vara på stunden som är ...

... för oj, vad tiden går fort. Det är faktiskt midsommarafton på fredag! Redan?

3 kommentarer:



  1. Minuterna innan tisdagen ger jag dig en kram tillbaka Lisbet! :)
    Hatt skulle det vara och det skulle väl vi också kunna ha lite mera eller hur?
    Det gäller att prioritera när det handlar om slantar. Hon gjorde ett bra val i vilket fall som helst, annars hade ju inte ni barn blivit förevigade. Hemma på min Köpmansgatan bytte mamma och alla grannfruar hattar med varandra för att få lite förnyelse. När man inte hade råd att köpa nytt så fann man i alla fall på råd: )
    Här är det likadant Lisbet. Men det går bra det med!
    Tvåminuteritisdagskram!

    SvaraRadera
  2. Rabarber är jättegott, tycker jag! Har försökt att odla det här många gånger, men misslyckats! Det passar nog inte i den här jorden...
    Rabarber är så bra, för att det är så lätt att frysa in. bara skära i bitar och stoppa i plastpåse och sen har man till pajer hela vintern!
    Vilken underbar dubbel vallmo du har! Den ser nästan ut som en pion eller dahlia!
    Må så gott, kram, Monica

    SvaraRadera
  3. Klokt sagt.
    Visst ska man ta vara på stunden som är.
    Åå...rabarber som är såååå gott. Mums med rabarberpaj.
    Midsommaren är här. En fin tid som stundar.
    Ha en fin midsommarhelg nu.
    Hejsvejs.

    SvaraRadera