tisdag 30 mars 2010

120. Minns Stilla veckan!

Den där kaninen i föregående inlägg är nästan förfärlig :) Kanske det är från den jag fick en sådan huvudvärk i dag... Hoppas den är borta i morgon. Alltså huvudvärken. Kaninen får vara kvar för att påminna om hur vissa dagar kan vara. Somliga dagar är inte som andra dagar. I dag var det en somlig dag. Många tankar surrar i huvudet. Nu får det väl bli lite lugnare. Vi har ju faktiskt Stilla veckan. I morgon är det dymmelonsdag! (Bilden min egen, knäppte just.)

119. Trenutisdan!

Ska väl fortsätta eftersom jag började! Denna dag kallas här trenutisdan, på dialekt alltså. Trantisdagen. Kanhända kommer tranorna i dag? Nej, men kanske har de nångång gjort det då påsken infallit vid senare tidpunkt. Måhända finns det andra förklaringar?
I går kväll var jag på ena båtföreningens årsmöte. Ett bra och konstruktivt möte i god anda. Reagerade lite på att styrelsen som återvaldes består av endast män. Ville inte påpeka detta för risken kunde ju bli att plötsligt sitta där. Av någon princip skulle t ex jag sitta där jag inte alls vill vara :) Nej, nej, de där karana gör ett utomordentligt arbete och jag är så glad att någon ids och orkar. Nu ska ett nytt "hamnhus" byggas, och muddring diskuterades. Nu är det vår på riktigt! Kan ju nämna att på mötet var vi bara tre kvinnor. Jag, dotter och en till.

måndag 29 mars 2010

118. Mulimåndan!

Stilla veckan har inletts och namnet på den här dagen passar riktigt bra. Mulen måndag, eller mulimåndan, som man säger på dialekt. Mulimulimåndan sade en del förr, har inte hört det på länge.
I dag har jag träffat en "likasinnad" väninna. Tänk att kunna prata papper, lim, bilder, band med någon som är lika pöllig (kan man säga så?). Båda satt vi där och var alldeles rusiga (kan man säga så?) av glädje då vi utbytte tankar om pappersbitar.

söndag 28 mars 2010

117. Sommartiden, hej, hej!

Det blev en mellandag i går, en välbehövlig. Måste väl inte alltid hålla på med allt möjligt. Det var både handlande i stan och sen fick jag födelsedagsgäster! Glad att bli ihågkommen! I dag tar jag itu med rättande av en hög arbetsböcker. Plus en massa annat känns det som. Avkoppling i dag får bli en promenad och att åka till ett kalas!
Fina gummistövlar har jag fått som present! Riktigt glada stövlar tycker jag! Den lilla klacken känns bra. Har tidigare haft ett par knallgula som jag tyckte liknade Tjorvens stövlar. Nu skulle jag väl välja lite diskretare, men ränderna går aldrig ur. Är man som jag så blir det röda stövlar med orange blommor!

fredag 26 mars 2010

116. Sköna fredag!

Stora planer: Började kvällen med det roligaste jag då kunde tänka mej. Skulle ordna och placera papper, bilder, färger osv material. Bredde ut mej ganska ordentligt. I det skedet tog jag en välbehövlig paus och märkte att det nog inte var så klokt att breda ut sej så en fredagkväll i vardagsrummet. Plockade ihop allt igen. Ska fortsätta i morgon.
Lilla prinsessan skypade jag med och vi sjöng turvis åt varandra. Kul med webkameran. Men man får ju så dryft...
Undrar om någon annan har som jag. Tanken var att jag skulle göra fina kort i kväll. Därför skulle jag ordna först och ställa för att fr o m nu ha så att det bara är att sträcka ut en hand hit eller dit och ta tag i en glansbild, en pensel, ett papper. Så brukar jag göra, alltså ordna, allt emellanåt. Sen blev det inga kort i kväll. Men i morgon. Eller någon annan dag. I alla fall är det på gång!!! Och natten är ju lång!

torsdag 25 mars 2010

115. Bubbel!

Jag är road av många slags bilder. Kanske märks det. Visst är ju nallemor så söt då hon tittar ut genom sitt vackra fönster? Tänk om man hade det sådär mysigt! :) Själv har jag nu så många planer i mitt huvud så jag tror det blir riktigt svårt att få tag i sömnen i kväll, natt. Mycket att tänka på, både roliga och tråkiga saker. Hoppas de roliga tar överhanden till slut. Det riktigt bubblar inom mej vid tanken på att det snart är påsk, då är vi alla samlade igen. Och måste ju säga att det riktigt bubblar inom mej vid tanken på jobbet i morgon. Av glädje.

onsdag 24 mars 2010

114. En förunderlig dag!

Oj, så tiden flyger iväg! Det gäller att hålla i sej :) Nu är det minus sjutton och solen lyser klart. Såg att det fr o m imorgon många dagar framåt utlovats plusgrader på eftermiddagarna. Kan inte säga annat än: ÄNTLIGEN! Funderar skarpt på att inhandla nya gummistövlar. Det kan mitttiallt hända att gummistövlarna tar slut i affärerna. Lika som det blev med snöskuttorna i vårt land denna vinter. Fundering inför denna dag: "Det finns alltid något, som kan få oss att känna förundran." Få se vad som är förunderligt i dag :)

tisdag 23 mars 2010

113. Carpe diem.

Två söta döttrar för ett antal år sedan vid läggdags. Livet har ruskat om dem emellanåt, men sån styrka vi haft av varann allihop, alla barna och vi. Ibland långt efter svåra händelser kan man kanske se någon slags mening, men inte alltid. Det vet jag, för jag kan inte. Vissa dagar blir det så att man tänker bakåt. I dag blev till en sådan dag. Eller rättare sagt i kväll. Men glad och tacksam är jag för denna dag som varit! Njuter av dagen som den är.

måndag 22 mars 2010

112. Kvinnokraft!

Det händer mycket nu. Både i jobbet och annars. Oxveckorna är förbi och jag borde få mycket gjort. Kanske får jag det. Jo, nog får jag det!
Vem än man träffar på så kommer diskussionen förr eller senare in på hur i hela friden snön ska hinna smälta innan sommaren och att det nog kommer att sluta med en katastrof. Det kommer kanske att bli blött (!!!) då snön smälter :)
På bilden syns kuddar som jag sytt, de ska få vadd och baksida så småningom :) Brukar byta mönster med en god väninna och nu har jag en ny kudde på gång. Att sy sådant här är ju förspilld kvinnokraft tycker kanske en del. Jag njuter av allt möjligt som kan kallas förspilld kvinnokraft!

söndag 21 mars 2010

111. Marie bebådelsedag!

Denhär dagen kallas också Vårfrudagen. I Sverige har ordet Vårfru blivit till våffel. Från tiden då jag bodde där minns jag att man denna dag skulle äta våfflor!
I almanackan står det Marie bebådelsedag. Nu är det nio månader till jul... :)

Oj, så jag fick jobba med denna dator i går. Lite grrr faktiskt. Efter många om och men och bilfärd var allt ok. Nu är den som ny. Men träffen som började tio och som jag så väntat på hann jag ju inte till från början, först tre timmar senare, så jag pysslade inte. Men insöp en massa idéer! Efter fyra veckor är det dags igen och då skall jag vara på plats! Har jag tänkt.

Kloka ord: Det är omöjligt att njuta helt av sysslolösheten om man inte har mycket att göra. (Jerome K. Jerome)
I dag njuter jag av sysslolösheten och emellanåt tar jag tag i något. Alla möjligheter att göra dagen till en riktigt fin dag!

lördag 20 mars 2010

110. Vårdagjämning!

Nog är det så konstigt. Här har jag sovmorgon och inte fast va går det att sova en enda minut till. Nu puttrar kaffepannan och jag har dammtrasan i högsta hugg. Ska putsa datahörnan. Fick äntligen tillbaka den "riktiga" datorn i går. Moderkortet hade smultit, nästan börjat brinna. Visst låter det proffsigt att säga så? Nu ska jag försöka få in sladdarna ikopplade på sina rätta platser. Försöker pricka, lite så där på högt.
Lite senare ska jag åka iväg och titta på den pyssliga kursen som jag var på väg till senaste lördag, fel dag. Tittar på termometern. Prick noll grader! Precis som det ska vara den här dagen! Nu är vi där! :)

torsdag 18 mars 2010

109. Inspiration!

Härom kvällen satt jag och tillverkade kort. Här får ni se några nybörjarförsök. Roligt och rogivande. De här korten hamnar förstås upp på hyllan, men inspirerad blev jag! Vid passligt tillfälle ska jag ta mej an mera sådant.

I en bok om Vädurar (jag är en Vädur) står det så här: En sak kan man vara säker på: Vädurar bor inte där man väntar sig det! De kan nästan lika gärna bo i ett träd eller i en höstack som i ett hus. Jag måste nog vara ett undantag för jag har aldrig velat bo i en höstack eller i ett träd!
tisdag 16 mars 2010

108. Snobben!

Snobben har varit min favorit ända sedan tidiga tonåren. Några nya seriefigurer har kommit till under årens lopp, bl a Bamse. Med hjälp av Aku Ankka tidningar lärde jag mej läsa. Snobben får visa vad jag kanske ska våga mej på i morgon.

Men, men, jag är sååå trött. Är det vårtröttheten som smyger sej på? Eller är det helt enkelt så att jag fått för sena vanor och ändå stiger upp vid femtiden?

107. Solen skiner!

Solen skiner från en nästan molnfri himmel. Det är minus tjugo och vindstilla. Småfåglarna flyger av och an och äter morgonmål. Nu är det solglasögon som gäller mitt på dan, solen lyser så stark och snön är så bländande vit. Dags att göra mej klar för jobbet. Förhoppningsvis hinner vi med ett litet påskpynt i dag också :)


söndag 14 mars 2010

106. Vackra omgivningar!

Måste bara säga att stegmätaren i går visade 13129 steg och i dag 10858. Stavarna varit i gång. Riktigt bra för att vara jag, som haft det ena och det andra i vinter. I fråga om flunssor osv. Nu är jag bra i gång! Det är så skönt utomhus och bättre och bättre blir det för varje dag som går. Väntar på de första flyttfåglarna inom ett par veckor.

Vandrade också på det stora loppiset i dag och hittade igen en del saker som jag inte vetat om att jag behöver! Tur att jag hittade dem! :) Bl a tre små ljuvliga böcker. Följande klokhet står i en av dem: "Man behöver inte vara rik för att ha vackra omgivningar - särskilt inte i dessa tider när det finns så många sätt att för ett rimligt pris göra ett rum vackert. Liksom ett varmt hjärta och vänlighet kan lysa upp vilket ansikte som helst, kan några enkla knep och lite arbete på egen hand göra ett vardagshem vackert, ge det en charm som mer känns än syns." Sagt av Isabella Beeton (1836-65)!
I morgon ska jag läsa Isabellas ord på nytt och faktiskt försöka att med små knep få vackra omgivningar i mitt hem!

105. Vad vill jag?

Då barna var små hade vi en jättestor sandlåda här hos oss. Den var mycket omtyckt, också av grannarnas barn :) Tiden gick. Sandlådan behövdes inte längre. Den grävdes upp och blev till en vacker damm. Lilla prinsessan föddes. Dammen försvann, den var alltför djup. Sandlådan kom tillbaka. En ny, väldigt liten och grund vattenoas likaså. Så anpassar vi oss till livets växlingar och behov. Alla förändringar är möjliga. Om man bara vill.


lördag 13 mars 2010

104. Fritidsproblem? Nej!

Ljuvliga dag! Varit på väg till en pysslig kurs, ville ännu kolla tiden och märkte att aha den är inte i dag utan nästa lördag! Vad göra nu då kan man tänka. Inga problem alls. Nu ska symaskinen få komma fram igen, fortsätta att vara i gång. En underbart vacker dag är på kommande och stavarna ska också få vara i gång. Själv :) ska jag också vara i gång i dag! Veckan som gått varit späckad med jobb, kurser och möten så nu känns det väldigt bra att göra ngt helt annat. T o m dammtrasan lockar! Har inte hunnit titta till blommorna och såg att påskkaktusen mittiallt börjat blomma. Jättetörstiga var mina krukväxter!
Dagens kloka ord: Livet ger dig lektioner. Du måste bestämma vad som är sant eller falskt, vad som passar för dig eller inte passar. Det är upp till dig själv vad och om du vill välja!

onsdag 10 mars 2010

103. På kurs!

Som syns på bilderna, lånade från google, så befinner jag mej på resande fot. Men var? Ära och berömmelse utlovas som pris åt den som gissar rätt! Vid midnatt, om jag fortfarande är vaken, berättar jag det rätta svaret! Publicerar alla eventuella svar samtidigt! Det är sååå spännande detta! :)

tisdag 9 mars 2010

102. En episod.

Var och handlade till ett varuhus i stan tillsammans med mor. Det blev en del handlat och väskorna var tunga. Nöjd över att jag parkerat bilen ganska nära ingången började jag lasta väskorna i baksätet. Mor skrapade bort den eviga isen och snön från bilen. Precis som vi brukar göra. Jag reagerade lite på att golvmattan i bilen var upp och ner, kanske. Fortsatte att lasta in och mor skrapade. Plötsligt hörs en röst från passagerarsätet där framme: Ei tää ooo teiän auto! (= Inte är det här er bil!) Där i min bil satt en gammal farbror. Men det var ju faktiskt inte min bil. Dock lika fin. Ridå!

101. Solen är på gång!

Av Anni har jag fått en kravlös utmärkelse. Jag behöver bara skicka den vidare till tolv bloggar/bloggare jag gillar. Det ska jag göra!!! Säg att ni fått den av mig, om någon undrar! Tack snälla Anni att du tänkte på mej!

måndag 8 mars 2010

100. Kvinnodagen!

Glad att jag är kvinna! Om man bortser från de verkligen viktiga orsakerna till varför vi firar kvinnodagen, så känns det bra att påminnas om att vi är väldigt många vi kvinnor. Ett slags systerskap över hela världen. Vi vet hurudana de allra flesta karar är :) Eller vet vi? De vet kanske också hurudana vi är :) Hm, det tror jag inte de vet.
I en avhandling har jag skrivit så här: "Flickor har i tusentals år haft sin bestämda uppgift i hemmet som barnafostrare, hushållschefer, sjukvårdare, materialförvaltare, kreatursskötare och jordbrukare - allt på en och samma gång ibland. Männens arbete låg mest utanför hemmet, det var jakt och fiske, plundringståg och krig, köpslående och handel - sedermera hantverk, industri, samfärdsel och kontor."

Kvinnan har haft rösträtt i drygt hundra år, tänk vilken kort tid egentligen. Tänk om vi inte fått våra rättigheter... Nog om detta! Nu vill jag, kvinnodagen till ära, visa sockor jag stickat i slutet av februari, kalla snöiga vinterkvällar. Jag måste inte sticka, måste just ingenting, är inte tvingad! Vill själv, för det är så jätteroligt! Just var det så, nu är ngt annat på gång! Symaskinen ska fram i kväll! :)

söndag 7 mars 2010

99. Awards!

Tack Linn för denna award!

Tack Malena för denna award!

Så här gör man:
1. Kopiera awarden på er blogg!
2. Länka till personen som gett dig awarden!
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj 7 andra bloggare som du vill ge awarden till!
5. Länka till deras bloggar!
6. Lägg en kommentar i deras blogg att du har gett dem denna award!

7 intressanta saker om mig själv:

  1. Efter att ha gått i "lågstadiet" i fyra år började jag i samskolan i stan där jag gick i åtta år.
  2. Bott i Sverige i nästan tre år. Studerade. Efter det blev det studier i Finland.
  3. Har haft många olika jobb. Arbetat bl a som bankstafett, skoförsäljare, bibliotekarie, servitris, privatsekreterare, maskinskriverska, gett privatlektioner i finska och matematik under många år, kassörska, skogsplanterare, lokalvårdare vid Umeå lasarett, bokningen vid Holmsund, har haft en egen liten butik.
  4. Språkintresserad. Hemspråket finska och svenska. Läst tyska, latin och engelska.
  5. Avskyr falskhet och elakhet.
  6. Vara-glad-leken är min livsstil.
  7. Har varit med om så mycket som de flesta inte skulle tro är sant.

Jag delar ut var sin award åt Heidi, Sis, Pettas, Elsa, Cia, Babsan och Anni! Ni får välja vilken award ni vill ha, kanske ni inte har båda från förr :)

torsdag 4 mars 2010

98. Home again!

Jag lyckades med allt jag planerat för gårdagen. Kan ju inte berätta om spioneriet för det är ju hemligt. Det handlar i alla fall om teater och att jag fick tjuvtitta! Mera om Narnia senare! Affärerna fick besök igen och jag var duktig att handla, speciellt pysselmaterial. Ett ställe jag rekommenderar som matställe för hungriga resenärer och andra i Vasa är Pikku Kvattro (vet ej hur kvattro skrivs). För 6 stycken som åt pizzor med tillhörande salladsbord (riktigt bra, och notera att vi inte åt salladsbordet) plus en prinsessa som åt glass och drack limsa blev det att kosta 31,60 €. Dessutom var det jättegott! Roligare saker att göra än att köra hem i snöovädret i går kväll kan jag räkna upp massor av! Vid hemkomsten kunde jag inte annat än skratta resten av kvällen. Det såg så skojigt ut med all snön runt huset och en del fönster är nästan helt snötäckta. Det syns knappt ut genom vårt vardagsrumsfönster! Snart har vi väl snön på golvet, håller väl på och trycker sej in...


tisdag 2 mars 2010

97. Sportar i affärer!

Så här har det sett ut i dag. Snöat och blåst hela dagen lång. Tack och lov att det gick bra att vara inne i affärerna. Stegmätarens siffror var jag mycket nöjd med. Jag är alltså och hälsar på barna mina i deras studiestad.
En plats som jag inte alls borde gå in i är Sinooperi. Där finns en massa pysselmaterial. Eller rättare sagt: FANNS!
I morgon ska en spännande sak hända. Jag ska och spionera till ett ställe. Få se om det lyckas. Sen ska jag sporta lite till. I affärer!